Verkiezingen op 25 mei :  Op zondag 25 mei tussen 8u en 16u wordt u verwacht in het stembureau (Sporthal De Dreef). Wie niet graag in de wachtrij staat, brengt zijn stem best pas na de middag uit. Naar het stembureau komen doet u bij voorkeur te voet of met de fiets. Zo voorkomt u parkeerproblemen en helpt u het milieu een handje vooruit. Breng zeker uw oproepingsbrief, identiteitskaart en eventuele volmacht mee. U kan dat laatste tot vrijdagmiddag in orde brengen op het gemeentehuis.

> Info: www.vlaanderenkiest.be

Opening buurtontmoetingsplaats ‘Sassenhofke’

Sassenhout is een gehucht van Vorselaar, enkele kilometers ten oosten van de dorpskern. Hier creëerden de bewoners van de Troon (tehuis voor personen met een handicap) en de buurtwerking een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Samen met de Koning Boudewijnstichting dragen wij als gemeente dit project een warm hart toe. Dit past immers helemaal in het jaarthema van Vorselaar: Vriendschap. Iedereen is hartelijk welkom op 25 mei vanaf 15u (plechtige opening om 15u30).

> Info: Bart.Corneillie@fracarita.org

Werelddag zonder tabak

Elk jaar op 31 mei is het ‘Werelddag zonder Tabak’, het moment bij uitstek om even stil te staan bij de gevolgen van roken. Info over effectieve rookstopmethoden vindt u via deze link. Wij hopen mensen hiermee alvast aan te moedigen om te stoppen met roken!

> Inspiratie opdoen? Lees het hier.

Vacature ‘t Gerief

’t Gerief is een dienstenchequebedrijf, mede opgericht door OCMW Vorselaar. ’t Gerief zoekt een bijkomende jobcoach (M/V) in hun team. Heeft u interesse? Schrijf u dan in voor 1 juni 2014.

> Klik hier voor meer info.

Word FairTradeFan van Vorselaar

Vorselaar draagt al 5 jaar met trots de titel van FairTradeGemeente. Dat betekent dat Vorselaar en haar inwoners op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. We kunnen ‘5-sterren gemeente’ worden wanneer 25 procent van onze burgers aangeeft eerlijker en meer duurzaam te willen consumeren.

Maak van onze gemeente mee een 5-sterren gemeente en word FairTradeFan! Breng daarvoor een bezoekje aan de pagina van FairTradeGemeente Vorselaar. U vindt hierop info over de geplande activiteiten, over de Vorselaarse FairTradeAmbassadeurs.

Opvoedingsondersteuning

Op onze website verschijnt regelmatig een opvoedingstip i.s.m. Groei Mee. Deze maand krijgt u tips over het thema ‘feest in huis’. U kan bovendien gratis opvoedingsondersteuning krijgen via onze sociale dienst.

> Info: ocmw@vorselaar.be, 014 50 00 21, www.groeimee.be

Kringwinkelcontainer

Op ons containerpark staat een Kringwinkelcontainer. Via deze weg krijgen uw herbruikbare goederen een nieuw leven. Met de verwerking en verkoop creëert De Kringwinkel honderden jobs voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Bovendien spaart u ons milieu. Alles wat nog in orde en dus herbruikbaar is, mag u meebrengen: boeken, speelgoed, huisraad, kleding, meubelen, …

Op zaterdag 7 juni tussen 9u en 13u staan de medewerkers van De Kringwinkel klaar op het containerpark om u de juiste weg te wijzen naar de Kringwinkelcontainer.

> Info: www.dekringwinkelzuiderkempen.be, 015 23 73 93